V knjigarni in trgovinici Zebra Gre Na Luno smo zelo ponosni: dobili smo naročilo za izdelavo protokolarnega darila, ki se bo podarilo diplomatom nordijskih držav v času predsedovanja naše države Evropski uniji, prihodnje leto. Paket je šel na pot na Dansko, v petek, 23. oktobra.

DARILO PRIJATELJSTVA IN DOBRE VOLJE

Za opravila, ki se jih lotimo z veseljem in za sprostitev, pa naj bo to na vrtu, v kuhinji ali delavnici, seveda potrebujemo predpasnik.

Predpasnik dobre volje je narejen iz visoko kakovostnega in trpežnega materiala (schoeller), ki je vodoodporen, a prepušča zrak in je vsestransko uporaben za delo doma ali športne in druge dejavnosti na prostem. Je praktično neuničljiv.

Predpasnik dobre volje je obojestranski, spredaj ima nepogrešljivi žep in preprosto nastavljiv pas. Preprosto je tudi čiščenje, saj umazanijo zlahka odstranimo že z vlažno krpo.

Predpasnik je zašila šivilja na Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, gospa Mojca Prhaj.

Eno stran predpasnika krasi ilustracija, ki prikazuje Slovenijo kot mati kokoš (ob ponovnem predsedovanju Svetu EU 2021), ko obišče svoje prijatelje v skandinavski državi, katere zastava plapola na vrhu kokošnjaka.

Avtor ilustracije na predpasniku dobre volje je učenec Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana Mai Peganc. Mai je mladostnik z avtistično motnjo.

V žepu predpasnika najdete zavojček, na katerem je ilustracija, ki ponazarja vsebino zavojčka; solata, ki jo objema zaščitni plašček.

Avtor ilustracije je Nik Češarek, dijak Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana. Tudi Nik je mladostnik z avtistično motnjo.

Plašček za povrtnine je dobrodošel na vsakem vrtu; z njim lahko zaščitimo solato ali podobne vrste zelenjave, še posebej pa je primeren za jagode. Rastlino zavaruje pred škodljivci, zadržuje vlago pri koreninah, pridelek pa bo tudi bolj čist. Tudi zaščitni plašček je narejen iz kakovostnega in za ta namen še kako primernega materiala (schoeller), zašila pa ga je gospa Mojca Prhaj.

Solata hrastov list je avtohtona vrsta solate v Sloveniji. Nekaj semen te solate najdete tudi v zavitku ob plaščku za solato. Seme je plod prizadevanj Eko – socialne kmetije Kocljevina, ki deluje v krajinskem parku Goričko in se posveča predvsem rehabilitaciji; delavnice na kmetiji so prilagojene specifičnim potrebam in omejitvam oseb iz ranljivih skupin. Med temami, s katerimi se aktivno ukvarjajo, je tudi semenarstvo.

Naj vam predpasnik prijateljstva, z vsem kar sodi zraven,  prinese veliko dobre volje, saj je z dobro voljo tudi vse narejeno!

Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana

Vojkova cesta 74, Ljubljana

Pripravljanje paketov

Predpasnika

Paketi